Norske Ikoner

Kvikklunsjveske jpg

Norske Ikoner er et prosjekt jeg startet på da jeg tok hovedfag ved kunsthøgskolen i Bergen i 2003.

Bunaden er en markør for identitet og nasjonalitet. Og  i mine arbeider bearbeides elementer av nasjonaldrakten ; bunadslue, -veske og –forkle får ny utforming og nytt innhold.

I arbeidene bearbeides bunadselementer gjennom å påføre trykk på moderne tekstiler og andre (fremmede og forbudte) materialer, før det tilbakeføres til den kjente formen – med et nytt innhold. Bunaden som nasjonal og uforanderlig uniform, får dermed karakter av noe personlig og avvikende. Og spørsmål om autensitet og opprinnelse blir reist.

Arbeidene i denne serie har vært vist  på en rekke utstillinger, prosjektet starte med to separatutstillinger, som ble vist på Ram Galleri i Oslo i 2005 , og visningsrommet USF    i Bergen 2006. Deretter har arbeiden vært vist på  kollektivutstillinger i Norge og i utlandet.
Blandt annet Nordnorsken, Konstruksjoner, en verdensomspennende vandreutstilling i regi av Utenriksdepartemente og Norske Kunsthåndverker, Konsthandverk 2005, Contemporary craft, Gøteborg og Tekstile utrykk i samtidskunsten, vandreutstilling i regi av Norske Tekstilkunstnere, vist i Estland, Latvia, Litauen og Bulgaria.

Bergens Tidende 31.jul.2006

helgeland-arbeiderblad nov 2005

å tukle m jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *